Spenótos csillag
- 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy spenótos csillaghoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 1 avokádó meghámozva, kimagozva, nagy darabokra vágva
- 1 tojás
- 125 g tejföl
- 50 g friss spenótlevél
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 200 g füstölt lazac vékonyan szeletelve
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 2 ek. Lenmag
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az avokádót, tejfölt, tojást és zsemlemorzsát egy kézi mixerrel pürésítjük és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Mindkét tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt és egy széles tényér segítségével körbevágjuk.
-
Lépés 4
Az első tésztát megkenjük az avokádós püré egyik felével úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon. Ráhelyezzük a lazac szeleteket és ismét megkenjük a maradék avokádókrémmel.
-
Lépés 5
A második tésztát ráhelyezzük és a széleknél összeilleszjük őket. Óvatosan egy poharat helyezünk a tészta közepére és egy éles késsel kb. 16 darab szeletre bevágjuk, egészen a pohárig. Minden második szeletet a mellette lévőre hajtunk.
-
Lépés 6
A csillagot megkenjük a tojással és megszórjuk lenmaggal.
-
Lépés 7
A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt tésztadarabokból vágjunk csíkokat és tekerjük meg őket. Kenjük be tojással, szórjuk meg lenmaggal és süssük ki. Készítsünk hozzá mártogatóst tejfölből és zöldfűszerekből.