Spenótos csillag

lazaccal és avokádóval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy spenótos csillaghoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 1 avokádó meghámozva, kimagozva, nagy darabokra vágva
  • 1 tojás
  • 125 g tejföl
  • 50 g friss spenótlevél
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 200 g füstölt lazac vékonyan szeletelve
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • 2 ek. Lenmag
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az avokádót, tejfölt, tojást és zsemlemorzsát egy kézi mixerrel pürésítjük és sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Mindkét tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt és egy széles tényér segítségével körbevágjuk.

  4. Lépés 4

    Az első tésztát megkenjük az avokádós püré egyik felével úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon. Ráhelyezzük a lazac szeleteket és ismét megkenjük a maradék avokádókrémmel.

  5. Lépés 5

    A második tésztát ráhelyezzük és a széleknél összeilleszjük őket. Óvatosan egy poharat helyezünk a tészta közepére és egy éles késsel kb. 16 darab szeletre bevágjuk, egészen a pohárig. Minden második szeletet a mellette lévőre hajtunk.

  6. Lépés 6

    A csillagot megkenjük a tojással és megszórjuk lenmaggal.

  7. Lépés 7

    A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A megmaradt tésztadarabokból vágjunk csíkokat és tekerjük meg őket. Kenjük be tojással, szórjuk meg lenmaggal és süssük ki. Készítsünk hozzá mártogatóst tejfölből és zöldfűszerekből.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!