Spenótos-fetás rétes leveles tésztából
Könnyen elkészíthető vegetáriánus rétes spenóttal és fetával. A rétest egyszerűen leveles tésztából készítettük el, ami kiváló lehet ebédre és vacsorára.
- 30-35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy spenótos-fetás réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 ek. vaj a sütéshez
- 2-3 gerezd fokhagyma aprítva
- 50 g zsemlemorzsa
- 800 g spenótlevél párolva, vagy fonnyasztva
- 250 g feta sajt kis kockákra vágva
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
- fenyőmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát a vajon megpároljuk, aztán megpiítjuk rajta a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a spenótot. Sóval és borssal fűszerezzük, hűlni hagyjuk, végül hozzákeverjük a fetát.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a tölteléket hosszában, a tészta alsó felén eloszlatjuk úgy, hogy alul és oldalt kb. 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
A tésztát a töltelékes szélétől kezdve feltekerjük. A rétest a sz illeszkedéssel lefelé fordítva helyezzük a tepsire. Tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk a fenyőmaggal.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.