Spenótos francia pite
- 35 - 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 lilahagyma karikákra vágva
- 400 g spenótlevél blansírozva vagy fonnyaszta
- 1 késhegynyi szerecsendió őrölve
- 50 ml szójaszósz
- 100 g mascarpone
- 100 g ementáli sajt reszelve
- 50 g Mandulaforgács
- olaj a sütéshez
- 1 tojás a kenéshez felverve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát és a hagymát egy kis olajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a spenótot és a szerencsendiót és szójaszósszal meglocsoljuk. Kb. 2 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A spenót masszát a mascarpone-val és az ementálival összekeverjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A spenótos tölteléket tegyük a tészta közepére kör alakban úgy, hogy a szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. Az üres részt kenjük meg tojással és hajtsuk a masszára, majd kenjük meg újból tojással és szórjuk meg mandulaforgáccsal.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Okos ötlet: a megmaradt tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és vágjuk kb. 2 centis csíkokra. Tekerjük meg, hogy kis stanglikat kapjunk. Kenjük meg tojással és süssük meg ezt is.