Spenótos – juhsajtos – zöldséges rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35-40 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát forró olajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot és sárgarépát. Adjuk hozzá a cukkinit, gombát, kukoricát és fokhagymát, rövid ideig pároljuk együtt. Sóval, borssal és fűszerekkel ízesítsük, hagyjuk kihűlni, és csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egy felfújt formát kenjünk meg olajjal, fektessünk bele egy leveles tésztát, erre tegyük a zöldséges masszát, szórjuk rá a juhsajtot, a másik leveles tésztával fedjük be, a széleket jól nyomkodjuk össze, és a felületét kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Juhsajt helyett használhatunk feta sajtot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!