Spenótos – juhsajtos – zöldséges rétes
- 35-40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 400 g mélyhűtött spenót felengedve
- 150 g juhsajt apróra kockázva
- 250 g champignon gomba apróra vágva
- 1 kis doboz kukorica lecsepegtetve
- 1 cukkini apróra darabolva
- 2 sárgarépa aprítva
- 2 közepes fej hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors
- olaj
- Fűszernövények szezon szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát forró olajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot és sárgarépát. Adjuk hozzá a cukkinit, gombát, kukoricát és fokhagymát, rövid ideig pároljuk együtt. Sóval, borssal és fűszerekkel ízesítsük, hagyjuk kihűlni, és csepegtessük le.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egy felfújt formát kenjünk meg olajjal, fektessünk bele egy leveles tésztát, erre tegyük a zöldséges masszát, szórjuk rá a juhsajtot, a másik leveles tésztával fedjük be, a széleket jól nyomkodjuk össze, és a felületét kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.
Juhsajt helyett használhatunk feta sajtot is.