Spenótos pizza
Egy pizza paradicsomszósz nélkül is lehet mennyei. Alapként használhatunk krémsajtot, a tetejére pedig tegyünk spenótot, ricottát és fenyőmagot. Ínycsiklandozónak hangzik, nemde?
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 2 gerezd fokhagyma hámozott, apróra vágva
- 3 ek. olívaolaj
- 350 g spenótlevél felolvasztott, lecsöpögtetett
- 150 g krémsajt
- 250 g ricotta
- 30 g fenyőmag
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Keverjük össze a krémsajtot 100 g ricottával, majd kenjük a pizzatésztára, úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t hagyjunk szabadon.
-
Lépés 4
Tegyük rá a spenótot, majd morzsoljuk rá a maradék ricottát és szórjuk meg a fenyőmaggal.
-
Lépés 5
A pizzát a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tálald friss zöldsalátával.