Falusias
Spenótos pizzatorta szalonnával
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g créme fraîche (krémsajt)
- 6 tojás
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
- 130 g friss spenótlevél
- 100 g szalonna kockákra vágva
- 100 g feta sajt durvára törve
- 1 csipet csípős pirospaprika
- őrölt só
- Kevés olaj a forma kenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Keverjük össze a krémsajtot, a tojást és a préselt fokhagymát, és ízesítsük a cayenne paprikával és sóval. Adjuk hozzá a spenótot, és alaposan keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát kigurítjuk a sütőpapírról és egy olajjal kikent, téglalap alakú sütőedénybe helyezzük, úgy, hogy a tészta szélei ne lógjanak ki a formából. Öntsük bele a spenótos masszát, majd hintsük meg szalonnával és fetával.
-
Lépés 4
A sütő alsó sínére helyezve a tálat, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés után hagyja körülbelül 10 percet hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.
Tipp
Ha nincs otthon friss spenót, akkor fagyasztott spenóttal is dolgozhatsz.