Spenótos quiche
Egyszerű quiche recept spenóttal, amit a parmezán sajt és a pekándió tesz igazán ízletessé. A spenótos quiche másnap, akár hidegen is fogyasztható.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 fej hagyma kockákra vágva
- 200 g friss spenótlevél
- 50 ml tej
- 50 g krémsajt
- 2 tojás
- 25 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- kevés olívaolaj
- őrölt só és bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- pekándió ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát egy kevés olívaolajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. Kb. 5 percig pirítjuk közepes lángon, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 3
A tejet, a krémsajtot és a tojásokat botmixerrel összekeverjük egy egynemű masszává és sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük és egy tortaformába tesszük, a kilógó széleit visszahajtjuk.
-
Lépés 5
A tészta alját egy villával több helyen megszurkáljuk.
-
Lépés 6
Először a spenótos keveréket, majd a tojásos keveréket is a tésztára öntjük és a tetejére pekándiót szórunk.
-
Lépés 7
A spenótos quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.