Spenótos-ricottás tortácskák
- 10 + 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 45 - 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 fej hagyma felaprítva
- 50 dkg friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- Só, bors ízlés szerint
- 3 ek ricotta
- 1 cs mozzarella felszeletelve
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát az olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a friss spenótot, és egy kevés vízzel pároljuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, sóval és borssal ízesítsük, majd pürésítsük.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és kisméretű sütőformának megfelelő méretű korongokat szaggassunk belőle.
-
Lépés 4
A korongokat helyezzük vajjal kikent formába, a közepét szurkáljuk meg, hogy sütéskor csak a széle jöjjön fel a tésztának.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 10 perc alatt süssük elő.
-
Lépés 6
A spenóthoz keverjük hozzá a ricottát, majd a tölteléket kanalazzuk a tésztakorongok közepére. A tetejére tegyünk a felszeletelt mozzarellából, és tegyük vissza a sütőbe.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 perc alatt süssük készre!
Ha nincs mozzarellánk, használhatunk a tortácskák tetejére más egyéb kemény sajtot reszelve vagy kéksajtot morzsolva.