Spenótos tortácskák fetával
- kb. 25 - 30 perc
- 190 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g friss spenót
- 1 ek. vaj
- 125 g krémtejszín
- 3 tojás sárgája
- 125 g feta
- 100 g koktélparadicsom felezve
- 50 g fenyőmag
- Só és bors
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve használjuk fel.
-
Lépés 3
A spenótot forrásban lévő vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Jól lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
-
Lépés 4
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a spenótot és addig pároljuk, amíg a leve elfő.
-
Lépés 5
A krémtejszínt simára keverjük a tojások sárgájával, és a kihűlt spenóthoz adjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 6
A formákat olvasztott vajjal kikenjük, majd kibéleljük a tésztával és előmelegített sütőben kb. 10 percig vakon sütjük.
-
Lépés 7
A fetát durva darabokra morzsoljuk, a tésztára halmozzuk, majd a paradicsomot és a spenótos masszát is a tésztára tesszük.
-
Lépés 8
Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 9
A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk és végül a kész tortácskákra szórjuk.
Okos ötlet: tálalhatunk mellé görög salátát, amit paradicsomból, olívából és hagymából készíthetünk el.