Stájeri babos rétes
0 Bewertungen
- 25 - 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500-550 g nagyszemű bab főzve
- 2 db zsemle kockákra vágva
- 1 rúd póréhagyma összevágva
- 150 g vaj
- Só, bors, majoranna
- 2 tojás
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát a forró vajon pirítsuk meg, a póréhagymát is adjuk hozzá, rövid ideig pirítsuk, majd vegyük le a tűzről. A főtt babbal, tojással és fűszerekkel jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A tölteléket a rétes 2/3-ra kenjük, a tésztaszéleket hajtsuk be és konyharuha segítségével a rétest tekerjük fel. A rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 25 - 30 percig süssük.
Tipp
Párolt káposztával vagy zöld salátával szervírozzuk.