Stangli pizzatésztából 3-féle szósszal
Ropogós stanglik pizzatésztából, amihez 3-féle szószt is készíthetünk: limeos-gyömbéres, fokhagymás-zöldfűszeres és koktélszószokat. Grillezéshez isteni.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók kb. 20 stanglihoz.
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 ek. olívaolaj
- 1-2 ek. Nagyszemű tengeri só
- 1-2 ek. bors durvára őrölve
- 2 ág rozmaring
- Só és bors őrölve
A grillszósz alaphoz:
- 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 250 g tejföl
A koktélszószhoz:
- 1 ek. narancslé
- 1 ek. ketchup
A limeos-gyömbére szószhoz:
- 1/2 lime reszelt héja és facsart leve
- gyömbér reszelve
A fokhagymás-zöldfűszeres szószhoz:
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Friss zölfűszerek aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük .
-
Lépés 2
A tésztát a hűtőszekrényből kivesszük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük olívaolajjal és megszórjuk tengeri sóval, borssal és rozmaringgal.
-
Lépés 3
A tésztát a szélesebbik oldala mentén kb. 2 cm vastag csíkokra vágjuk. Mindegyik tésztacsíkot megcsavarjuk.
-
Lépés 4
A stanglikat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A szószokhoz összekeverjük a tejfölt és a krémtejszínt, majd sóval borssal fűszerezzük. 3 kicsi tálkában egyenlően szótosztjuk és a különböző szószok hozzávalóival ízesítjük: fokhagymás-zöldfűszerrel, limeos-gyömbérrel és koktélszósszal.
Különböző pikáns ízesítésű olívaolajjal, mint a citromos, vagy chilis olívaolaj még izgalmasabb ízt adhatunk a pizza stanglinknak.
A szószok tökéletesen passzolnak húsokhoz, halakhoz és zöldségekhez.