Stromboli pizza zöldségekkel
Hallottál már a Stromboli pizzáról? Ennek a receptnek semmi köze a jól ismert szicíliai vulkánhoz, hanem ez egy szokatlan pizzaváltozat. A Stomboli pizza egyfajta hengerelt pizzarétes, amit paradicsommártással, zöldségekkel, sonkával vagy bármilyen kedvenc hozzávalóddal tehetsz különlegessé.
- 20-25 perc
- 200°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 hengerelt pizzaréteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 200 g paradicsomszósz
- 1 lilahagyma elfelezve, karikákra vágva
- 100 g kukorica
- 100 g gomba szeletekre vágva
- 150 g reszelt mozzarella
- 2 tk oregánó
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és a paradicsomszóssal megkenjük úgy, hogy a széleinél 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A tészta tetejére hagyma, kukorica és gomba kerül, majd megszórjuk kb. 100 g mozzarellával és 1 teáskanál oregánóval.
-
Lépés 4
A tésztát feltekerjük, és körülbelül 2-3 cm-es szélesen átlósan bevágjuk, majd megszórjuk a maradék mozzarellával és oregánóval.
-
Lépés 5
A pizzarétest az előmelegített sütő középső sínén 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk. Megtölthetjük paprikával, cukkinivel, sonkával vagy tonhallal.