Süllőfilé leveles tésztában
- 30 perc
- 200 °C + 170 °C
- 180 °C + 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 700 g süllő (kb 4 szelet) bőr és szálka nélkül
- 1 citrom leve
- 200 g hagyma karikára vágva
- 1 piros paprika negyedelve
- 1 tojás
- 100 g friss spenótlevél
- 1 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek petrezselyemzöld aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótot a fokhagymával és hagymával kevés vajon pároljuk, a tojást és a petrezselyemzöldet keverjük hozzá, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A halszeleteket citromlével és sóval fűszerezzük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki. A tésztát negyedeljük. Minden tésztadarabot az alábbiak szerint rétegezzünk: spenót, 1 db hal, spenót, paprika, spenót, hal és végül spenót. Csomagoljuk a tésztába. Ezt ismételjük meg a többi tésztarabbal is, így négy csomagot kapunk.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük 200 °C-on, majd további 20 percig süssük 170 °C-on, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Kicsit hagyjuk pihenni, majd vágjuk fel és tálaljuk.
Balzsamecetes zöld salátával tálaljuk!