Sütőtökfélholdak
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók kb. 15 félholdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- kevés növényi olaj
- 1 kis hagyma apróra vágva
- 2 tk. currypor enyhe, nem csípős
- 170 g sütőtök felkockázva
- 1 ek. barna mustármag
- 1 késhegynyi chilipor
- 50 g fagyasztott borsó
- őrölt só és bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1-2 tk. szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát egy kevés olajon kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a curryt és a chiliport, majd elkeverjük.
-
Lépés 3
Beletesszük a sütőtököt és bőségesen sózzuk. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig pároljuk. Hozzáöntünk 1 dl vizet, majd 8-10 percig főzzük, amíg a folyadék majdnem elfő. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 4
Hozzáadjuk a fagyasztott borsót, és jól összekeverjük.
-
Lépés 5
A tésztát kitekerjük, és kivágunk belőle 15 darab kb. 8 cm átmérőjű kört. Minden tésztakör közepébe 1 teáskanál tökös keveréket teszünk.
-
Lépés 6
A tészta széleit megkenjük a tojással, majd a köröket összehajtjuk úgy, hogy félholdakat formázzunk.
-
Lépés 7
Ezeket is megkenjük tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.
-
Lépés 8
A sütő középső rácsán 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt tésztát megkenhetjük tojással, megszórhatjuk sóval és szezámmaggal, majd rövid sütés után már tálalhatjuk is uzsonnára.