sütőtökfélholdak
Fűszeres-pikáns

Sütőtökfélholdak

indiai módra
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók kb. 15 félholdhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • kevés növényi olaj
  • 1 kis hagyma apróra vágva
  • 2 tk. currypor enyhe, nem csípős
  • 170 g sütőtök felkockázva
  • 1 ek. barna mustármag
  • 1 késhegynyi chilipor
  • 50 g fagyasztott borsó
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1-2 tk. szezámmag a szóráshoz
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát egy kevés olajon kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a curryt és a chiliport, majd elkeverjük.

  3. Lépés 3

    Beletesszük a sütőtököt és bőségesen sózzuk. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig pároljuk. Hozzáöntünk 1 dl vizet, majd 8-10 percig főzzük, amíg a folyadék majdnem elfő. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. Lépés 4

    Hozzáadjuk a fagyasztott borsót, és jól összekeverjük.

  5. Lépés 5

    A tésztát kitekerjük, és kivágunk belőle 15 darab kb. 8 cm átmérőjű kört. Minden tésztakör közepébe 1 teáskanál tökös keveréket teszünk.

  6. Lépés 6

    A tészta széleit megkenjük a tojással, majd a köröket összehajtjuk úgy, hogy félholdakat formázzunk.

  7. Lépés 7

    Ezeket is megkenjük tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.

  8. Lépés 8

    A sütő középső rácsán 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A megmaradt tésztát megkenhetjük tojással, megszórhatjuk sóval és szezámmaggal, majd rövid sütés után már tálalhatjuk is uzsonnára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!