Őszi
Sütőtökös-almás pizza
0 Bewertungen
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 vöröshagyma vékony karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- 200 g sütőtök hámozva, kimagozva, kockákra vágva
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 kis piros alma cikkekre vágva
- 75 g szalonna kockákra vágva
- őrölt só és bors
- kevés friss kakukkfű
- 2 ek. olaj a sütéshez
- kevés rukkola a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát a kevés olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a sütőtököt és együtt pirítjuk egy kicsit.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük krémsajttal úgy, hogy a szélétől 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a hagymás sütőtököt, majd sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A tészta tetejére szórjuk a cikkekre vágott almát és az apró kockákra vágott szalonnát, majd megszórjuk friss kakukkfűvel.
-
Lépés 5
A pizzát a sütő legalsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Tálalás előtt rukkolával díszítjük.
Tipp
Sütés után meglocsolhatod a pizzát egy kevés mézzel.