sütőtökös-almás pizza
Őszi

Sütőtökös-almás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 vöröshagyma vékony karikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 200 g sütőtök hámozva, kimagozva, kockákra vágva
  • 125 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 kis piros alma cikkekre vágva
  • 75 g szalonna kockákra vágva
  • őrölt só és bors
  • kevés friss kakukkfű
  • 2 ek. olaj a sütéshez
  • kevés rukkola a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát a kevés olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a sütőtököt és együtt pirítjuk egy kicsit.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük krémsajttal úgy, hogy a szélétől 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a hagymás sütőtököt, majd sóval és borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tészta tetejére szórjuk a cikkekre vágott almát és az apró kockákra vágott szalonnát, majd megszórjuk friss kakukkfűvel.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütő legalsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt rukkolával díszítjük.

Tipp

Sütés után meglocsolhatod a pizzát egy kevés mézzel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!