Sütőtökös – almás rétes
- kb. 30 - 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 1 db kis sütőtök hámozva, reszelve
- 5 db alma hámozva, reszelve
- 1 bögre dió darálva
- 1 cs mazsola
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk fahéj őrölve
- 1 tk szerecsendió
- 5 ek cukor
- 1 citrom héja reszelve
- 4 ek vaj olvasztva
- 1 tojás
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőtököt és az almát pucoljuk meg, reszeljük le és fazékban dinszteljük.
-
Lépés 3
A friss réteslapot a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő. Egy réteshez három lapot használjunk fel, két-két lap közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 4
A kihűlt almá-sütőtököt ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral és a fűszerekkel, reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a mazsolát és a darált diót.
-
Lépés 5
A töltelék két réteshez elegendő, kenjük az előkészített réteslapra, majd tekerjük fel. Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranysárgára. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A rétesek tetejére szórhatunk tökmagot is.