Sütőtökös félholdak
- 15 - 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók kb. 15 félholdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- növényi olaj
- 1 hagyma aprítva
- 2 tk. curry por
- 170 g sütőtök kockázva
- 1 ek. barna szezámolaj
- 1 mk. chilipor
- 50 g borsó
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
- 1-2 tk. szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a curry és chiliport és összekeverjük.
-
Lépés 3
Hozzáadjuk a sütőtököt és jól megsózzuk. 1-2 percig állandó kevergetés mellett pároljuk. Hozzáadunk 100 ml vizet és 8-10 percig főni hagyjuk, míg a folyadék elfő. Hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 4
A borsót később a masszához adjuk és jól elkeverjük benne.
-
Lépés 5
A tésztát kitekerjük és 15 kb. 8cm Ø kört szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepére teszünk 1 tk. tölteléket.
-
Lépés 6
A tészta széleit tojással megkenjük és összehajtjuk úgy, hogy egy félholdat kapunk. Ismét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 28-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt tésztát kenjük meg tojással, szórjuk meg sóval és szezámmaggal és tálaljuk snack-ként.