Őszi
Sütőtökös galette kelkáposztával
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 sütőtökös galatte-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- Némi olaj a pároláshoz
- 1 hagyma elfelezve, karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 400 g kelkáposzta csíkokra vágva
- 50 ml zöldség alaplé
- 100 g gouda reszelve
- 150 g sütőtök szeletekre vágva
- 1 csipet csilipor
- Némi Só és bors őrölve
- fenyőmag a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát egy kis olajon rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, végül a káposztát. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet és 10 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Sóval, borssal és egy csipet csiliporral fűszerezzük. A kihűlt masszához hozzákeverjük a 80 g goudát.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A káposztás tölteléket eloszlatjuk a tésztán úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm-t szabadon hagyunk. Kör alakban rárendezzük a sütőtök szeleteket és a tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. Megszórjuk a maradék sajttal és fenyőmaggal.
-
Lépés 5
A sütőtök galette-t kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.