Sütőtökös pite
Nem kell mindig sütőtökkrémlevest készíteni a kedvenc őszi zöldségünkből. A sütőtök sokféleképpen feldolgozható, pikáns pite is készíthető belőle. A recepthez csak néhány hozzávalóra van szükség, és kész is a vacsora.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pitéhez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g Hokkaido tök reszelve
- 3 tojás
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- kakukkfű
- 260 g krémsajt
- őrölt só és bors
- kevés tökmag a szóráshoz
Friss leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt tököt 2 tojássárgájával, 1 tojásfehérjével, a fűszerekkel és a krémsajttal összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és villával megszurkáljuk.
-
Lépés 4
A tökös keveréket a tésztára kenjük, majd kitekerjük a másik tésztát is, és a keverékre tesszük. A tészta széleit erősen összenyomkodjuk, majd a maradék tojássárgájával megkenjük. A tetejét megszórjuk tökmaggal.
-
Lépés 5
A pitét az előmelegített sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Tökmag helyett szezámmagot vagy napraforgómagot is használhatunk a szóráshoz.