Sütőtökös quiche ricottával
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 125 g ricotta
- 100 g görög joghurt
- 3 tojás
- 2 tk. kakukkfű
- 500 g sütőtök kockákra vágva
- 1 lilahagyma felezve, karikákra vágva
- Só és bors őrölve
- 6 ek. feta sajt morzsolva
- 2 ek. tökmag
- 2 ek. fenyőmag (vagy napraforgómag)
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A ricottát, a görög joghurtot, a tojásokat és a kakukkfüvet összekeverjük. Sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába tesszük. A lelógó részeket visszahajtjuk. A sütőtökkockákat és a hagymát a tésztára rendezzük és rátöltjük a ricottás masszát. Megszórjuk feta sajttal.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 35 percig sütjük. 15 perccel a sülési idő vége előtt kivesszük és megszórjuk tökmaggal, fenyőmaggal.