Szárított gyümölcsös fésű
- 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 9 fésűhöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 ml tej
- 80 g kristálycukor
- 1 csipet fahéj őrölve
- 250 g mandula darálva
- 1 ek rum
- 50 g szárított sárgabarack
- 50 g aszaltszilva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd vágjuk fel 8 x 13 cm-es négyszögekre. A széleket vékonyan kenjük meg tojással.
-
Lépés 3
A tejet, fahéjat és a kristálycukrot főzzük fel, adjuk hozzá a mandulát és a rumot, a masszát főzzük össze - keverjük.
-
Lépés 4
Az aszalt gyümölcsöt kockázzuk apróra, és a mandulás masszával keverjük össze, majd hagyjuk hűlni. A masszát töltsük csőr nélküli habzsákba.
-
Lépés 5
A mandulás-aszaltgyümölcsös masszát töltsük a négyszögekre, hosszanti irányban. A leveles tésztát hajtsuk össze (téglalap alakú táskát kapunk), könnyedén nyomkodjuk össze, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Éles késsel néhányszor vágjuk be a tésztát a töltelékig, és hajtsuk ívesre. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára, majd tálaljuk.
Többféle aszalt gyümölcsöt is használhatunk, például mazsolát vagy aszalt vörösáfonyát.