Szilvás diós torta
A szilva és a dió különösen jó párosítás. Néhány hozzávalóval pillanatok alatt szilvás-diós tortát varázsolhatsz a következő kávészünetre. Sárgabarackkal és kókuszreszelékkel is érdemes kipróbálni.
- kb. 40 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- kb. 500 g nagy szilva kimagozva, elfelezve
- 250 g tejföl
- 250 g túró
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 150 g darált dióféle (mogyoró vagy dió)
- 2 ek. keményítő
- fahéjas cukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a cukrot, a diót és a keményítőt összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába tesszük. A lelógó részeket visszahajtjuk. A diós masszát rátöltjük a tésztára és a felezett szilvákat elrendezzük rajta. Megszórjuk a fahéjas cukorral.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt megsütjük.
A szilva helyett használhatunk sárgabarackot, őszibarackot vagy más idény szerinti csonthéjas gyümölcsöt.