Zamatos
Szilvás-fahéjas csigák
0 Bewertungen
kb. 12 csigához:
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 50 g vaj olvasztott
- 80 g barna cukor
- 1 ek fahéj
- 200 g szilva ékekre vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük 30 g vajjal. A tetejére cukrot és fahéjat szórunk. A szilvát 3 sorban tegyük fel a tésztára.
-
Lépés 3
A tésztát tekerjük fel alulról felfelé, és vágjuk kb. 3 cm széles szelekre, így körülbelül 12 csigák kapunk.
-
Lépés 4
Kenjük meg a sütőedényt (kb. 18x24 cm) a maradék vajjal. Helyezzük bele a csigákat.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Ha a csigákat melegen fogyasztod, tálald egy gombóc vaníliafagyival. Isteni desszert!