Szilvás galette
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 200 g marcipán massza
- 100 g sárgabaracklekvár
- 1 tojás
- 1 tk. fahéj őrölve
- 4 szilva kimagozva, vékony szeletekre vágva
- 30 g Pisztácia aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt, a lekvárt, a tojást, és fahéjat egy keverőgép segítségével simára keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és villával megszurkáljuk. A marcipán masszát rákenjük úgy, hogy a szélétől. kb. 5 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A szilvát spirál alakban a tésztára rendezzük és az üresen hagyott szélét visszahajtjuk a töltelékre. A visszahajtott tészát megkenjük tojással és megszórjuk aprított pisztáciával.
-
Lépés 5
A galette-t a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A szilva helyett más csonthéjas gyümölcsöt is használhatunk a galette elkészítéséhez, mint például nektarint, őszibarackot, sárgabarackot, vagy cseresznyét is.