szilvás galette

Szilvás galette

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát közvetlenül a sütőlapra tekerjük ki, a sütőpapírral együtt.

  3. Lépés 3

    A tésztára rászórjuk a mandulát úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-es szegélyt hagyunk. A szilvát elkeverjük a cukorral, és a mandulára terítjük.

  4. Lépés 4

    A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre és megkenjük tojással. A peremet megszórjuk a nádcukorral.

  5. Lépés 5

    A szilvás galette-et a sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 3 gombóc vanília fagylaltot teszünk a pitére.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!