Szilvás galette
1 Bewertung
- 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 60 g darált mandula
- 500 g szilva kimagozva, negyedelve
- 50 g porcukor
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1 ek. nádcukor a szóráshoz
- 3 gombóc vaníliafagylalt
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát közvetlenül a sütőlapra tekerjük ki, a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 3
A tésztára rászórjuk a mandulát úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-es szegélyt hagyunk. A szilvát elkeverjük a cukorral, és a mandulára terítjük.
-
Lépés 4
A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre és megkenjük tojással. A peremet megszórjuk a nádcukorral.
-
Lépés 5
A szilvás galette-et a sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 3 gombóc vanília fagylaltot teszünk a pitére.