Szilvás “koppenhágai” falatok
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 125 g túró
- 50 g cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 cs. vaníliacukor
- 1/2 citrom leve
- 1 tojás sárgája
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 3 szilva kimagozva, nyolcadolva
- 2 ek. Pisztácia apróra vágva
- őrölt só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a vaníliáscukrot, a citromlevet és a tojássárgáját egy csipet sóval elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük a tepsire, majd hosszában két, széltében három részre osztjuk úgy, hogy 12 négyzetet kapjunk. A tészta 2 egymással szemben lévő sarkát a szélétől kb. 5 mm-re bevágjuk, a tészta szélével párhuzamos irányba. A kivágott tésztasarkokat megkenjük egy kevés tojással, majd a tészta szemközti felére hajtjuk, és finoman összenyomjuk.
-
Lépés 4
A túrókeveréket a tészta közepére tesszük, majd mindegyikre egy szilvadarabot helyezünk. A tészta szélét megkenjük a tojással, és megszórjuk a pisztáciával.
-
Lépés 5
A sütő középső rácsán kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A szilvás koppenhágai falatka különösen finom langyosan fogyasztva, egy kis fahéjas cukorral a tetején.