Szilvás-mákos-túrós papucs
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 tojás a kenéshez
- 150 g túró (10%-os zsírtartalmú)
- 50 g porcukor
- Kevés rum
- 50 g mazsola
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás sárgája
- 100 g szilvalekvár
- 1 csipet fahéj őrölve
- 50 g mák darálva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A túrót keverjük össze a porcukorral, zsemlemorzsával, rummal, tojás sárgájával és a mazsolával.
-
Lépés 3
A szilvalekvárt keverjük össze a fahéjjal, rummal és mákkal.
-
Lépés 4
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk 12 egyforma négyzetre. A tölteléket helyezzük a tésztára - jobb oldalra a túrós tölteléket, bal oldalra a szilvalekvárosat -, majd a szemközti sarkokat hajtsuk a töltelékre, és a tésztát kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen süssük aranysárgára.
Lehetőség szerint a recepthez használjunk szatmári szilvalekvárt, ami nagyon sűrű, illetve nem túl édes, fanyarkás.