Szilvás-mandulás pozsonyi kifli

Szilvás-mandulás pozsonyi kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 170°C
  • 150°C
  • kb. 25 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók 8 db kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
  • 200 g szilva kimagozva és apróra vágva
  • 100 g aszalt szilva apróra vágva
  • 50 g mazsola
  • 50 g darált mandula
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1/2 CS. citrom reszelt héja
  • 1/2 tk. fahéj
  • 2 ek. eum
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez az összes hozzávalót (kivéve a tojást) elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és nyolc egyforma nagyságú négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden tésztadarabunkra teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztanégyzeteket kicsit meg-meghúzva a sarkuktól átlósan feltekerjük kiflivé.

  5. Lépés 5

    A kifliket sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd megkenjük a tojással.

  6. Lépés 6

    Az előmelegített sütő középső (alulról a második) rácsán kb. 30 percig sütjük.

Tipp

Friss szilva helyett használhatunk azonos mennyiségű aszalt gyümölcsöt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!