Szilvás mandulatorta
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°c
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy 28 cm ∅ formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 100 g puha vaj
- 120 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 200 g mandula őrölve
- 6 csepp keserű mandula olaj
- kb. 500 g szilva felezve, magozva
- kevés porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy belisztezett munkalapon 3- 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát majd a tortasütő méretére formáljuk. A kivajazott formába helyezzük és a forma falához nyomkodjuk.
-
Lépés 3
A töltelékhez a vajat, cukrot és a sót egy kézi keverővel habosra keverjük. A tojásokat egymás után hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A mandulát és a keserű mandula olajat is hozzákeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a tortalapon.
-
Lépés 4
A szilvadarabokat a mandulamasszára rendezzük.
-
Lépés 5
A sütőben kb. 45 perc alatt az alsó sínen készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.