Szilvás pite
- 50 - 60 perc
- 180 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 30 g mandula darálva
- 500 g szilva felezve, kimagozva
- 100 g túró
- 2 tojás
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 125 g tejszín
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj őrölve
- vaj a serpenyő kenéséhez
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojást, pudingport, porcukrot és a tejszínt keverjük simára. Egy csipet sót és csipet fahéjat keverjünk hozzá.
-
Lépés 3
A serpenyőt kenjük ki olvasztott vajjal, a friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd távolítsuk el róla a sütőpapírt. A serpenyőt béleljük ki a tésztával, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le. A tésztát villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
A friss élesztős leveles tésztát szórjuk meg darált mandulával, halmozzuk rá a szilvafeleket, majd öntsük rá a simára kevert túrós masszát.
-
Lépés 5
A pitét tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 50 - 60 perc alatt süssük készre.
Szükség esetén takarjuk le sütés alatt alufóliával, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a sütemény.