Szilvás szeletek
marcipánnal
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 400 g szilva megmosva, negyedelve
- 150 g marcipán massza
- 1 ek. rum
- 2 ek. porcukor
- 50 g sárgabaracklekvár
- 1 ek. víz
- 2 ek. Pisztácia apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt összegyúrjuk a rummal.
-
Lépés 3
A linzertésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük a sütőlapra, és hat darab téglalapra vágjuk (12,5x12 cm).
-
Lépés 4
A marcipánmasszát kevés porcukorral vékonyra (kb. 1-2 mm vastagságúra) nyújtjuk, méretre vágjuk, és a téglalapokra helyezzük, majd sűrűn megrakjuk a szilvával.
-
Lépés 5
A sütő legalsó rácsán kb. 15-20 percig sütjük.
-
Lépés 6
A baracklekvárt a vízzel felforraljuk, a szilvát vékonyan megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a pisztáciával.