Szilveszteri szerencse malacka
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 8 malackához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- Egész bors a szemekhez
Töltelék variáció 1:
- 120 g szalonna kis kockákra vágva
- 3 ecetes uborka
- 100 g tejföl
Töltelék variáció 2:
- 100 g krémsajt
- 30 g paprika
- 120 g szalonna
- 1 ek. torma
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a kiválasztott hozzávalókat (1. vagy 2. variácó) összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük. 16 db ø 6 cm és 8 db ø 3 cm kört szaggatunk ki. A maradék tésztából orrlyukakat és füleket formázunk.
-
Lépés 4
8 db nagyobb tésztakörre 1-1 kanál tölteléket teszünk és a maradék 8 tészta darabot ráillesztjük. A széleket jól összenyomjuk.
-
Lépés 5
A 3 cm nagyságú köröket a töltött tészta korongokra tapasztjuk. Az orrlyukakat és a füleket is ráillesztjük és a borssal szemeket formázunk.
-
Lépés 6
A malackákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk. Csak töltsd meg azzal, ami jól esik.