Színes farsangi nyalókák
Nem kell mindig csak a klasszikus fánkra gondolni – a színes farsangi nyalókák játékos megoldás a gyerekek farsangi bulijára! Ez az igazán kreatív és szemet gyönyörködtető snack nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető. Díszítsük akár együtt a gyerekekkel, a kreativitásnak semmi nem szabhat határt! A nyalókák szuper megoldás lehet egy gyerekzsúrra, jelmezes bulira, de vendégváró falatoknak sem utolsó!
- kb. 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6-7 nyalókához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g baracklekvár
- 1 csésze cukormáz vagy tortabevonó
- 7 db vízbe áztatott hurkapálcika
Díszítéshez:
- cukorgyöngy
- dekorcukor
- gumicukor
- csokoládé pasztilla
- mályvacukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük majd egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 8 cm) köröket szaggatunk ki belőle.
-
Lépés 3
A tésztakörök felét megkenjük 1-1 teáskanál lekvárral úgy, hogy körös-körül 0,5 cm-es szabadon hagyunk, majd ráteszünk egy hurkapálcikát. A maradék tésztakarikákkal befedjük és a széleket villával jól összenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A nyalókákat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
Közben a maradék lekvárt egy serpenyőben felmelegítjük, a cukor- és csokimázat a csomagolási utasítás szerint elkészítjük.
-
Lépés 6
A nyalókákat vékony réteg lekvárral megkenjük, majd ha megszáradt, cukor- és csokimázzal, valamint az édességekkel díszítjük.
A szaggatásból megmaradt tésztákat megszórjuk fahéjas cukorral és ugyanezen a hőfokon kb. 12 percig sütjük.