Színes gyümölcsös cronut
- 12-15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 csésze csokoládémáz ízlés szerint pl. fehér-, ét-, tejcsokoládé
- 2 ek. cukorgyöngy a díszítéshez
- kb. 100 g édes kenhető krém pl. nutella, lekvár, mogyoróvaj
- 5 szem eper megtisztítva és felszeletelve
- 1 banán meghámozva és felszeletelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kerek pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 8 cm) köröket szúrunk ki, azok közepébe pedig lyukat (ø 2,5 cm) szúrunk ki.
-
Lépés 3
A cronut alapokat és a maradék tésztát az előmelegített sütőben a középső sínen 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A csokoládémázat az utasítások szerint felolvasztjuk. A cronut alapok felét és a maradék tészták tetejét belemártjuk a csokoládémázba és megszórjuk színes cukorgyöngyökkel.
-
Lépés 5
A maradék cronut alapokra 1-1 evőkanál krémet kenünk ízlés szerint, és megszórjuk eperrel és banánnal. Mindegyik tetejére egy-egy csokoládémázba mártott cronut tetőt teszünk.
Különböző színű csokoládémázzal díszítsük a cronutokat a lehető legváltozatosabb módon.