Színes madársaláta gyümölcsös ropogós rudakkal
Ha húsmentesen étkezel, vagy csak épp nem kívánod a húst, próbáld ki színes madársaláta receptünket, gyümölcsös ropogós rudakkal. Lehet előétel, de főétel is a karácsonyi menüben.
- kb. 12-15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók:
A ropogós rudakhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 80 g barna cukor
- 80 g ecet
- 150 ml víz
- 200 g aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack, füge, szilva) apróra vágva
- 150 g vöröshagyma apróra vágva
- 1 tk. mustármag
- 100 g füstölt tofu apróra vágva
A madársalátához:
- 1 tk. mustár
- 1 ek. juharszirup
- 2 ek. ecet
- 5 ek. olaj
- 1/2 gránátalma kimagozva
- 200 g Madársaláta
- 2 mandarin meghámozva és feldarabolva
- 10 diószem durvára törve
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A chutney-hoz a cukrot és az ecetet a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt, a hagymát, a mustármagot és időnként megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
-
Lépés 2
Leszűrjük és hagyjuk kihúlni.
-
Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 4
Egy tésztát kitekerünk, a tészta aljára kb. 2 evőkanál chutney-t teszünk és néhány darab füstölt tofut. A széleket behajtjuk és feltekerjük a tésztát.
-
Lépés 5
A tésztahengereket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a sütőben a középső sínen 12-15 percig sütjük.
-
Lépés 6
Közben a mustárt, a juharszirupot, az ecetet és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a gránátalma-magokat és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 7
A madársalálát egy nagy tálba vay három kisebb tálba öntjük és meglocsoljuk a gránátalmás öntettel. Mandarin- és dió darabokkal díszítjük. A salátát fejenként két-két rúddal tálaljuk.