Színes zöldséges rétes
- 35 – 40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 250 g tejföl
- 1 hagyma apróra vágva
- 2 ek vaj
- 600 g mélyhűtött zöldségkeverék
- 300 g főtt burgonya
- Só, fehérbors, őrölt szerecsendió
- 2 ek zöldfűszerkeverék
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát a vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pároljuk puhára, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a krumplinyomóval összetört főtt burgonyát és fűszereket. Ízlés szerint fűszerezzük és a zöldségkeveréket is forgassuk bele.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe és a tölteléket halmozzuk rá.
-
Lépés 5
A széleket felvert tojással kenjük meg, majd mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, hogy a tészta kb. 2 cm-es fedésben legyen. Felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A rétest előmelegített sütőben középső sínen kb. 40 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.
Mélyhűtött zöldségkeverék helyett friss zöldségeket, vagy konzervmixet is használhatunk!