Szív nyalókák
A szív nyalóka a szerelem, a szeretet világszerte ismert jelképe Tante Fanny friss leveles tésztájából.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 9 szív-nyalókához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g málnalekvár
- 1 tojás a kenéshez
- 1 ek. kókuszreszelék, mandulareszelék és apróra vágott pisztácia
- 5 csokitojás félbevágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és szív alakú szaggatóval szívecskéket (kb. Ø 7 cm) szaggatunk ki belőle.
-
Lépés 3
Kb. 1 teáskanál málnalekvárral megkenjük a szívek közepét, és a tetejére egy fél csokitojást teszünk, 0,5 cm-es szegélyt hagyva. Hurkapálcikákat teszünk a töltelékes szívekre, majd egy másik szív alakú tésztát teszünk a tetejére és villával erősen összenyomkodjuk a széleket.
-
Lépés 4
A szíveket megkenjük tojással, és megszórjuk kókuszreszelékkel, reszelt mandulával vagy apróra vágott pisztáciával.
-
Lépés 5
A szív nyalókákat sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A nyalókát bármivel megtöltheted. Próbáld ki a nugátkrémet vagy bármilyen másik lekvárt.