Szőlős-diós golyók
1 Bewertung
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 12 golyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 40 g mogyoró darált
- egy kis porcukor
- 40 g dió darált
- 60 g fehér szőlő félbevágva
- 60 g kékszőlő félbevágva
- 3 ek kristálycukor
- fahéj
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma téglalapot kapjunk.
-
Lépés 3
A mogyorót forró serpenyőben a porcukorral megpirítjuk. A tűzről levéve a dióval, a szőlővel, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverjük.
-
Lépés 4
1-2 evőkanál keveréket teszünk mindegyik tészta közepére, majd a négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formázunk.
-
Lépés 5
A golyókat megkenjük tojással és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-
Lépés 6
A golyókat a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.