Szőlős diós leveles tészta
0 Bewertungen
- 9-10 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g mascarpone
- 1 citrom facsart leve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. porcukor
- 30 dkg szőlő felezve
- 10 dkg dió durvára vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
A mascarpone-t, citromlevet, vaníliáscukrot és porcukrot jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a mascarpone krémmel úgy, hogy a széleknél kb. 2 cm szabadon maradjon. A tetejét megszórjuk szőlővel és dióval.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 9-10 perc alatt megsütjük.
Tipp
Okos ötlet: Szőlő helyett más idény gyümölcsöt is választhatunk, például körtét, szilvát, vagy almát.