Szűzpecsenye burgonyás bundában, leveles tésztával
- 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 450g szűzpecsenye
- 2-3 db burgonya
- 2 db sárgarépa felkockázva
- 50 g szalonna felkockázva
- 2 tojás
- 1 fej hagyma felkockázva
- Petrezselyem, só, bors
- Szerencsendió őrölve
- olaj
- 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A burgonyát héjában főzzük meg sós vízben, hagyjuk hűlni, hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át.
-
Lépés 3
A szalonnát és a hagymát vajon futtassuk meg, forgassuk az áttört burgonyába.
-
Lépés 4
A tojást, petrezselymet és a sárgarépát adjuk hozzá, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A megtísztított szűzpecsenyét sóval és borssal fűszerezzük, az olajat forrósítsuk fel, és a hús minden oldalát süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük rá a burgonyás masszát, a szélén 3 - 4 cm-t hagyjuk szabadon, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
A sült húst fektessük a masszára, a tésztát mindkét oldalról hajtsuk fel a húsra, így egy tekercset kapunk, majd a tekercset fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 8
Felvert tojással kenjük meg, tésztamaradékkal díszítsük, előmelegített sütőben középső sínen 30 percig süssük. Tálalás előtt kb. 10 percig alufóliával lefedve pihentessük!
Sárgarépa mellett fehérrépát vagy zöldborsót is használhatunk!