Szűzpecsenye rétestésztában sütve
- 20 - 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 70 dkg sertés szűzpecsenye
- 0,8 dl olaj
- 50 dkg sertéslapocka darálva
- 1 tk pirospaprika őrölve
- 1 tk Szegfűbors őrölve
- 1 tk köménymag
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szűzpecsenyét tisztítsuk meg, tehát a felületén lévő hártyát fejtsük le, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon süssük elő 2-3 perc alatt.
-
Lépés 3
A kolbászhúshoz a sertéslapockát daráljuk le, a hozzávalókkal jól keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
A kihűlt, elősütött szűzpecsenyét 1 cm vastagon borítsuk be a kolbászhússal.
-
Lépés 5
A rétestésztát laponként tegyük nyirkos konyharuhára úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
A kolbászhússal bevont szűzpecsenyét helyezzük a tésztára, és a konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 7
Helyezzük olajjal megkent tepsire úgy, hogy a tészta hajtása a hús alatt legyen.
-
Lépés 8
A tetejét is kenjük meg olajjal, és az előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt süssük pirosra.
-
Lépés 9
Amikor elkészült, a tepsiből emeljük ki vágódeszkára, és éles késsel szeleteljük.
Köretnek mellék sült ropogós fokhagymás zöldségeket tálaljunk.