Tante Fanny habrolója
- 10 - 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 roládhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 250 g tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/8 l joghurt
- 1/8 l tejszín
- 70 g porcukor
- Fél citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki és hosszában vágjuk 2,5 cm széles csíkokra, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat tekerjük roládformára, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és még egyszer kenjük meg tojással.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk hűlni. Még langyosan vegyük le a formáról, óvatosan, hogy kicsit húzzuk és közben tekerjük.
-
Lépés 5
A tejfölt keverjük simára a vaníliás cukorral, joghurttal, porcukorral és citromlével.
-
Lépés 6
A felvert tejszínt óvatosan adjuk hozzá, és a masszát tegyük hideg helyre. A krémet habzsák segítségével töltsük a kihűlt roládokba.
-
Lépés 7
Tálalás előtt porcukorral hintsük meg!
A roládok tetejére porcukor helyett tehetünk fehér cukormázat is!