Tápláló quiche
- kb. 40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 700 g friss spenótlevél durvára vágva
- 1 póréhagyma karikákra vágva
- 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 300 g lazac
- 200 g créme fraîche (krémsajt)
- 120 g friss sajt vagy ricotta
- 2 tojás
- őrölt só és bors
- 1 csipet szerecsendió
- friss kapor
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótot serpenyőben kevés olajon egy rövid ideig pároljuk, majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk lecsepegni.
-
Lépés 3
Ezután a hagymát és a póréhagymát is megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot.
-
Lépés 4
A lazacot egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán néhány perc alatt megsütjük, majd kis darabokra vágjuk.
-
Lépés 5
A quiche formát vajjal kikenjük, a tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük majd a formába tesszük. (Ha sütőpapírral együtt tesszük a formába, akkor nem kell kikenni.) A lelógó széleket visszahajtjuk.
-
Lépés 6
A tésztára öntjük a zöldségeket és lazacot. A krémsajtot összekeverjük a ricottával és a tojásokkal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, és a krémet a tésztára öntjük.
-
Lépés 7
A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.