Tarte Bourdaloue

Vegán Tarte Bourdaloue

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A Tarte Bourdaloue (ejtsd tárt burdálu) a körte, a mandulakrém és a ropogós tészta irigylésre méltó házasságából született francia finomság.

  • kb. 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 tortához (ø 26 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 120 g darált mandula
  • 80 g cukor
  • 120 g vegán margarin olvasztva
  • 100 ml mandulatej
  • 2 csepp keserű mandula aroma
  • 2 ek. kukoricakeményítő (30g)
  • 3 kis körte meghámozva, kimagozva és szeletekre vágva
  • 3 ek. mandulapehely
  • 4 ek. baracklekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt mandulát, a cukrot, az olvasztott margarint, a mandula aromát és a mandula tejet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a quiche-formába helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Beleöntjük a mandulás keveréket, majd legyező alakban befedjük a körteszeletekkel és megszórjuk a mandulareszelékkel.

  4. Lépés 4

    A tortát az előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után azonnal megkenjük a forró a Tarte Bourdaloue-t az előmelegített baracklekvárral. Melegen vagy kihűlve tálaljuk.

Tipp

200 g vegán habtejszínt felverünk 1 csomag vaníliás cukorral, és a még meleg Tarte Boudaloue-val tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!