Vegán Tarte Bourdaloue
A Tarte Bourdaloue (ejtsd tárt burdálu) a körte, a mandulakrém és a ropogós tészta irigylésre méltó házasságából született francia finomság.
- kb. 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 tortához (ø 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 120 g darált mandula
- 80 g cukor
- 120 g vegán margarin olvasztva
- 100 ml mandulatej
- 2 csepp keserű mandula aroma
- 2 ek. kukoricakeményítő (30g)
- 3 kis körte meghámozva, kimagozva és szeletekre vágva
- 3 ek. mandulapehely
- 4 ek. baracklekvár
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt mandulát, a cukrot, az olvasztott margarint, a mandula aromát és a mandula tejet összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a quiche-formába helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Beleöntjük a mandulás keveréket, majd legyező alakban befedjük a körteszeletekkel és megszórjuk a mandulareszelékkel.
-
Lépés 4
A tortát az előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után azonnal megkenjük a forró a Tarte Bourdaloue-t az előmelegített baracklekvárral. Melegen vagy kihűlve tálaljuk.
200 g vegán habtejszínt felverünk 1 csomag vaníliás cukorral, és a még meleg Tarte Boudaloue-val tálaljuk.