Tavaszi fűszeres nyárs
Finom falatok 5 hozzávalóból: a krémsajt és a tavaszi fűszernövények találkozása teszi tökéletessé ezeket az ínycsiklandozó nyársakat két étkezés között.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 db nyárshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g krémsajt
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tojás
- 5 ek. tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma) apróra vágva
- kevés őrölt paprika
- őrölt só és bors
- 8 hurkapálcika a nyárshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Amíg készítjük a tésztát, áztassuk a nyársakat hideg vízbe, nehogy megégjen a fa sütés közben.
-
Lépés 2
A krémsajtot, a fokhagymát, a tojássárgáját és a fűszernövényeket összekeverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük és megszórjuk egy teáskanál őrölt paprikával.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, majd egy késsel félbe vágjuk. A tészta egyik felét megkenjük a krémsajtos keverékkel, a tészta másik felét pedig ráhelyezzük. A tésztát hosszában kb. 8 azonos szélességű csíkra vágjuk.
-
Lépés 4
Formáljunk kígyót a tésztacsíkokból, majd szúrjuk át a hurkapálcikával. A tésztanyársakat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg tojásfehérjével.
-
Lépés 5
A nyársakat a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.
Sütés előtt megszórhatjuk a nyársakat egy kevés szezámmaggal.