tavaszi fűszeres nyárs
5 hozzávalós

Tavaszi fűszeres nyárs

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Finom falatok 5 hozzávalóból: a krémsajt és a tavaszi fűszernövények találkozása teszi tökéletessé ezeket az ínycsiklandozó nyársakat két étkezés között.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 db nyárshoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 100 g krémsajt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 ek. tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma) apróra vágva
  • kevés őrölt paprika
  • őrölt só és bors
  • 8 hurkapálcika a nyárshoz
A charcuterie board – amelyet Snackboardnak is neveznek – egyszerűen és kreatívan szervírozott tálakat jelent. Ez a trend hozzánk az USA-ból érkezett. A boardok eredete azonban a charcuterie, ami francia nyelvről lefordítva felvágottat, kolbászt jelent. Maga a gondolat tehát nem újkeletű, csupán a kivitelezés színesebb és gazdagabb. A charcuterie boardon így kínálhatunk felvágottat, ez azonban nem kötelező eleme a tálnak. Kreativitásodnak a board elrendezését illetően csak Te magad szabhatsz határt.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Amíg készítjük a tésztát, áztassuk a nyársakat hideg vízbe, nehogy megégjen a fa sütés közben.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot, a fokhagymát, a tojássárgáját és a fűszernövényeket összekeverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük és megszórjuk egy teáskanál őrölt paprikával.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, majd egy késsel félbe vágjuk. A tészta egyik felét megkenjük a krémsajtos keverékkel, a tészta másik felét pedig ráhelyezzük. A tésztát hosszában kb. 8 azonos szélességű csíkra vágjuk.

  4. Lépés 4

    Formáljunk kígyót a tésztacsíkokból, majd szúrjuk át a hurkapálcikával. A tésztanyársakat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg tojásfehérjével.

  5. Lépés 5

    A nyársakat a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.

Tipp

Sütés előtt megszórhatjuk a nyársakat egy kevés szezámmaggal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!