tavaszi leveles rácsos

Tavaszi leveles rácsos

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Vegetáriánus leveles rácsos friss tavaszi zöldségekkel: nem csak finom ízűek, de a kreatív vágási technikának köszönhetően nagyon látványosak is.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 leveles rácsoshoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 100 g friss bébispenót vagy mángold
  • 2 sárgarépa kockákra vágva
  • 4 retek apróra vágva
  • 1 ek. ecet
  • 125 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 ek. szezámmag a szóráshoz
  • fokhagymasó, só, bors
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségeket a serpenyőben egy kevés olajon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük az ecettel és a krémsajttal, majd ízlés szerint fokhagymával/fokhagymasóval, sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk. A két szemközti sarkokat 5 mm-re párhuzamosan a szélével bevágjuk.

  4. Lépés 4

    Mindegyik négyzet közepére tegyünk 1 ek. tölteléket, és a tészta belső sarkait hajtsuk be egymással szemben, majd tegyünk ugyanezt a külső sarkokkal is.

  5. Lépés 5

    A tészta felületét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.

  6. Lépés 6

    A tésztákat az előmelegített középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Zöldfűszeres mártogatóssal tálaljuk: 1 csésze tejfölt 2 ek. metélőhagymával elkeverünk és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!