Tavaszi medvehagymás quiche
Ez a vegán medvehagymás quiche szezonális zöldségekkel tökéletes harapnivaló tavaszra. A kiadós töltelék a ropogós quiche tésztával párosítva abszolút ínyenc fogás egy finom ebédre vagy vacsorára.
- kb. 35-40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy quiche-hez (Ø 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g natúr tofu darabokra vágva
- 200 g vegán tejszín
- 20 g kukoricakeményítő
- 80 g napraforgómag
- 1 tk kurkuma
- 50 g friss medvehagyma durvára vágva
- 2 karalábé reszelve
- 100 g retek vékonyra szeletelve
- 1 ek ecet
- 1 ek növényi olaj
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tofut, a tejszínt, a keményítőt, 50 g napraforgómagot és a kurkumát összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a medvehagymát és a karalábét is, és jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a quiche formába tesszük. A lelógó széleket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A masszát a tésztára öntjük. A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A retket az olajba és az ecetbe áztatjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Miután elkészült a quiche, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd az ecetes retekkel díszítjük.
Karalábé helyett használhatunk más zöldségeket is, például reszelt sárgarépát, apróra vágott zöldspárgát vagy cukkinit.