Tejfölös quiche brokkolival és karfiollal
Ezt recept csupán 5 hozzávalóból elkészíthető. A karfiollal és brokkolival töltött tejfölös quiche finom fogás nem csak vegetáriánusoknak.
- 30-35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy Ø 26 cm formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 400 g tejföl
- 4 tojás
- 1/2 fej brokkoli rózsáira szedve, előpárolva
- 1/2 fej karfiol rózsáira szedve, előpárolva
- olaj a kenéshez
- Só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolés szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt és a tojásokat összekeverjük, sóval borssal jól megfűszerezzük. A lecsepegtetett brokkolit és karfiolt hozzáadjuk.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a kiolajozott formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor az olajozást kihagyjuk). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Ráöntjük a tejfölös zöldséges tölteléket.
-
Lépés 4
A quiche-t a sütő leaglsó sínén 30 - 35 perc alatt ropogósra sütjük.
Pikánsabb ízhez a normál só helyett válasszunk valamilyen fűszersót, ami akár füstös ízű is lehet.