Tejszínes cseresznyekrémes pite
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- kb. 50 dkg cseresznye magozva
- 1 dl főzőtejszín
- 1 cs. tejszínízű pudingpor
- 2 ek. cukor
- 5-5 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és hosszában vágjunk le róla egy 10 cm széles csíkot, és ezen gurítsuk végig a tésztarácsozót. A szélesebb tésztát tegyük egy kivajazott, téglalap alakú sütőformába.
-
Lépés 3
A cseresznyét 5 dkg vajjal és cukorral pároljuk, majd sürítsük a tejszínben elkevert pudingporral.
-
Lépés 4
Öntsük a krémet a tortaformába, a tésztaszéleken kb. 2 cm-t hagyjunk szabadon, majd a rácsozott tésztát húzzuk szét és terítsük a töltelékre, a széleket nyomkodjuk az alapra.
-
Lépés 5
A rácsot tojássárgájával kenjük meg, majd a süteményt előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
A tejszínes cseresznyekrémes pitét elkészíthetjük meggyes változatban is.
A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!