Tejszínes sonkás kifli
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 22-23 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 400 g sonka finomra aprítva
- 200 g krémtejszín
- 1 fej hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 3 ek petrezselyem aprítva
- Kevés szerecsendió őrölve
- 4 ek olívaolaj
- só bors, szezámmag
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
A fokhagymát és a hagymát olívaolajon dunsztoljuk, adjuk hozzá a sonkát, majd a fűszereket és a krémtejszínt is keverjük bele.
-
Lépés 4
A tésztát vágjuk 22 darab egyforma nagyságú háromszögre.
-
Lépés 5
A sonkás töltelékből adagoljunk a háromszögekre, majd a szélesebb felétől indulva tekerjük fel a tésztát és formázzunk kifliket. A kifliket tegye sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Tojással kenjük meg, szezámmaggal szórjuk meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Sonka helyett füstölt pisztrángot is használhatunk a recepthez. A tészta szélén leeső két darabból is kiad egy háromszöget.